کتاب لغت

fa ‫زمان گذشته ی افعال معین 2‬   »   gu મોડલ ક્રિયાપદોનો ભૂતકાળનો સમય 2

‫88 [هشتاد و هشت]‬

‫زمان گذشته ی افعال معین 2‬

‫زمان گذشته ی افعال معین 2‬

88 [અઠ્યાસી]

88 [Aṭhyāsī]

મોડલ ક્રિયાપદોનો ભૂતકાળનો સમય 2

[mōḍala kriyāpadōnō bhūtakāḷanō samaya 2]

نحوه مشاهده ترجمه را انتخاب کنید:   
فارسی گجراتی بازی بیشتر
‫پسرم نمی‌خواست با عروسک بازی کند.‬ મારો પુત્ર ઢીંગલી સાથે રમવા માંગતો ન હતો. મારો પુત્ર ઢીંગલી સાથે રમવા માંગતો ન હતો. 1
m--ō pu-r- ḍh-ṅga-- ----- ---avā -ā--atō na ha--. mārō putra ḍhīṅgalī sāthē ramavā māṅgatō na hatō.
‫دخترم نمی‌خواست فوتبال بازی کند.‬ મારી પુત્રી સોકર રમવા માંગતી ન હતી. મારી પુત્રી સોકર રમવા માંગતી ન હતી. 1
M-r- -u--- sōkar-----a----āṅ---- ---ha-ī. Mārī putrī sōkara ramavā māṅgatī na hatī.
‫همسرم نمی‌خواست با من شطرنج بازی کند.‬ મારી પત્ની મારી સાથે ચેસ રમવા માંગતી ન હતી. મારી પત્ની મારી સાથે ચેસ રમવા માંગતી ન હતી. 1
M-------n- -ā-ī---thē--ē---r-ma-- -āṅ-atī -a--atī. Mārī patnī mārī sāthē cēsa ramavā māṅgatī na hatī.
‫بچه‌هایم نمی‌خواستند به پیاده روی بروند.‬ મારા બાળકો ફરવા જવા માંગતા ન હતા. મારા બાળકો ફરવા જવા માંગતા ન હતા. 1
M-rā-b-ḷa-ō-p--r-----a-ā--ā----- -a--atā. Mārā bāḷakō pharavā javā māṅgatā na hatā.
‫آنها نمی‌خواستند اتاق را مرتب کنند.‬ તેઓ રૂમ સાફ કરવા માંગતા ન હતા. તેઓ રૂમ સાફ કરવા માંગતા ન હતા. 1
T-&-p-s;ō -ūm- sā-h--ka-a-----ṅ-at-----h-t-. Tē'ō rūma sāpha karavā māṅgatā na hatā.
‫آنها نمی‌خواستند به رختخواب بروند.‬ તેઓ પથારીમાં જવા માંગતા ન હતા. તેઓ પથારીમાં જવા માંગતા ન હતા. 1
Tē-a--s;ō p-t-ār-m---j--ā m--g-tā -a h--ā. Tē'ō pathārīmāṁ javā māṅgatā na hatā.
‫او (مرد) اجازه نداشت بستنی بخورد.‬ તેને આઈસ્ક્રીમ ખાવાની છૂટ નહોતી. તેને આઈસ્ક્રીમ ખાવાની છૂટ નહોતી. 1
Tē-ē ā-a---;īsk--ma---āv-n- c-ūṭ--n-h-t-. Tēnē ā'īskrīma khāvānī chūṭa nahōtī.
‫او (مرد) اجازه نداشت شکلات بخورد.‬ તેને ચોકલેટ ખાવાની છૂટ નહોતી. તેને ચોકલેટ ખાવાની છૂટ નહોતી. 1
T--- --k--ēṭa---āvān- c--ṭa na-ō--. Tēnē cōkalēṭa khāvānī chūṭa nahōtī.
‫او (مرد) اجازه نداشت آب نبات بخورد.‬ તેને કેન્ડી ખાવાની છૂટ નહોતી. તેને કેન્ડી ખાવાની છૂટ નહોતી. 1
T--ē---n-ī--hāvānī---ū----ah-t-. Tēnē kēnḍī khāvānī chūṭa nahōtī.
‫من اجازه داشتم (برای خودم) آرزویی بکنم.‬ હું કંઈક ઈચ્છી શકું છું. હું કંઈક ઈચ્છી શકું છું. 1
Hu- ---ī-a-īc--ī ś---ṁ ch--. Huṁ kaṁīka īcchī śakuṁ chuṁ.
‫من اجازه داشتم برای خودم لباس بخرم.‬ મને મારી જાતને ડ્રેસ ખરીદવાની મંજૂરી આપવામાં આવી હતી. મને મારી જાતને ડ્રેસ ખરીદવાની મંજૂરી આપવામાં આવી હતી. 1
Ma-ē -ā-- j--an--ḍr--a-------a-ā-ī----̄j--- ā-a-ā-āṁ ā-ī-ha--. Manē mārī jātanē ḍrēsa kharīdavānī man̄jūrī āpavāmāṁ āvī hatī.
‫من اجازه داشتم یک شکلات مغزدار بردارم.‬ મને પ્રલાઇન લેવાની છૂટ હતી. મને પ્રલાઇન લેવાની છૂટ હતી. 1
Ma-ē ---l-&---s-ina -ēvān- -hūṭa -a--. Manē pralā'ina lēvānī chūṭa hatī.
‫اجازه داشتی در هواپیما سیگار بکشی؟‬ શું તમને પ્લેનમાં ધૂમ્રપાન કરવાની છૂટ હતી? શું તમને પ્લેનમાં ધૂમ્રપાન કરવાની છૂટ હતી? 1
Ś-ṁ---ma-- p---a--ṁ -h--ra-ā-- ka--v--ī -hūṭa h--ī? Śuṁ tamanē plēnamāṁ dhūmrapāna karavānī chūṭa hatī?
‫اجازه داشتی در بیمارستان آبجو بنوشی؟‬ શું તમને હોસ્પિટલમાં બીયર પીવાની છૂટ હતી? શું તમને હોસ્પિટલમાં બીયર પીવાની છૂટ હતી? 1
Śuṁ ta-a-----sp--alamā- bīyara pīv------ū-- h--ī? Śuṁ tamanē hōspiṭalamāṁ bīyara pīvānī chūṭa hatī?
‫اجازه داشتی سگ را با خودت به هتل ببری؟‬ શું તમને કૂતરાને હોટેલમાં લઈ જવાની છૂટ છે? શું તમને કૂતરાને હોટેલમાં લઈ જવાની છૂટ છે? 1
Ś-ṁ t-m--- --t----------l-māṁ--a&a-os-ī j--ā-ī -h-ṭ--c-ē? Śuṁ tamanē kūtarānē hōṭēlamāṁ la'ī javānī chūṭa chē?
‫بچه‌ها در تعطیلات اجازه داشتند مدت زیادی بیرون باشند.‬ રજાના દિવસોમાં બાળકોને મોડા સુધી બહાર રહેવા દેવામાં આવતા. રજાના દિવસોમાં બાળકોને મોડા સુધી બહાર રહેવા દેવામાં આવતા. 1
Raj--- d-va---ā- -------ē mōḍ- sud-ī --hā-a--a---- d---m-ṁ-ā--t-. Rajānā divasōmāṁ bāḷakōnē mōḍā sudhī bahāra rahēvā dēvāmāṁ āvatā.
‫آنها اجازه داشتند مدت زیادی در حیاط بازی کنند.‬ તેમને લાંબા સમય સુધી યાર્ડમાં રમવાની મંજૂરી આપવામાં આવી હતી. તેમને લાંબા સમય સુધી યાર્ડમાં રમવાની મંજૂરી આપવામાં આવી હતી. 1
Tēmanē --m-ā -------su-hī-yār--m-ṁ --m----ī-m-n----ī -p-v-mā- -----at-. Tēmanē lāmbā samaya sudhī yārḍamāṁ ramavānī man̄jūrī āpavāmāṁ āvī hatī.
‫آنها اجازه داشتند مدت زیادی (تا دیروقت) بیدار باشند.‬ તેમને મોડે સુધી જાગવાની છૂટ આપવામાં આવી હતી. તેમને મોડે સુધી જાગવાની છૂટ આપવામાં આવી હતી. 1
T--a----ōḍ---u-hī j-g-vān--c-ūṭ- āp-v--ā- -v--ha--. Tēmanē mōḍē sudhī jāgavānī chūṭa āpavāmāṁ āvī hatī.

‫نکاتی برای مبارزه با فراموشی‬

‫یادگیری همیشه آسان نیست.‬ ‫حتی زمانی که یک سرگرمی است، می تواند طاقت فرسا باشد.‬ ‫اما زمانی که ما چیزی یاد گرفته ایم، خوشحال هستیم.‬ ‫ما به خود و پیشرفت خود افتخار می کنیم.‬ ‫متاسفانه، ما می توانیم آنچه را که آموخته ایم را فراموش کنیم.‬ ‫این موضوع بخصوص در زبان یک مشکل است.‬ ‫بسیاری از ما یک یا چند زبان را در مدرسه یاد می گیریم.‬ ‫این اطلاعات در اغلب موارد پس از پایان دوره تحصیل فراموش می شود.‬ ‫ما دیگر به ندرت به این زبان صحبت می کنیم.‬ ‫زبان مادری ما معمولا در زندگی روزمره ما غالب است.‬ ‫از بسیاری از زبان های خارجی فقط در مسافرت ها استفاده می شود.‬ ‫اما اگر اطلاعات به طور منظم فعّال نباشد، فراموش می شود.‬ ‫مغز ما نیاز به ورزش دارد.‬ ‫می توان گفت که مانند یک ماهیچه عمل می کند.‬ ‫این عضله نیز باید تمرین کند، در غیر این صورت ضعیف تر خواهد شد.‬ ‫اما راه هایی برای جلوگیری از فراموشی وجود دارد.‬ ‫مهم ترین چیز این است که آنچه را آموخته ایم مکرّر تکرار کنیم.‬ ‫برنامه ریزی مداوم می تواند به این کار کمک کند.‬ ‫شما می توانید یک برنامه کوچک برای روزهای مختلف هفته تهیه کنید.‬ ‫به عنوان مثال، شما می توانید در روزهای دوشنبه یک کتاب به زبان های خارجی بخوانید.‬ ‫گوش دادن به ایستگاه های رادیویی خارجی در روز های چهارشنبه.‬ ‫سپس در روز جمعه شما می توانید خاطرات خود را به زبان خارجی، بنویسید.‬ ‫به این ترتیب شما بین خواندن، شنیدن و نوشتن در تردّد هستید.‬ ‫در نتیجه، اطلاعات خود را به روش های مختلف فعّال کرده اید.‬ ‫لازم نیست که این تمرینات طولانی باشد، نیم ساعت کافی است.‬ ‫تمرین به طور منظم مهم است!‬ ‫مطالعات نشان می دهد که آنچه را که یاد می گیرید چندین دهه در مغز باقی می ماند.‬ ‫فقط باید دوباره از کشو در آورده شود ...‬