Rječnik

bs Kupovina   »   ta வாங்குதல்

pekara

அடுமனை

aṭumaṉai
pekara
prugasti kod

பட்டை குறி

paṭṭai kuṟi
prugasti kod
knjižara

புத்தகக் கடை

puttakak kaṭai
knjižara
kafić

சிற்றுண்டி விடுதி

ciṟṟuṇṭi viṭuti
kafić
drogerija

மருந்துக்கடை

maruntukkaṭai
drogerija
hemijska čistionica

உலர் சலவை

ular calavai
hemijska čistionica
cvijećara

பூக் கடை

pūk kaṭai
cvijećara
poklon

பரிசுப்பொருள்

paricupporuḷ
poklon
pijaca

அங்காடி

aṅkāṭi
pijaca
tržnica

சந்தை மண்டபம்

cantai maṇṭapam
tržnica
kiosk

செய்தித்தாள் நிலைப்பாட்டை

ceytittāḷ nilaippāṭṭai
kiosk
apoteka

மருந்தகம்

maruntakam
apoteka
pošta

அஞ்சல் அலுவலகம்

añcal aluvalakam
pošta
lončarija

மண்பாண்ட அங்காடி

maṇpāṇṭa aṅkāṭi
lončarija
prodaja

விற்பனை

viṟpaṉai
prodaja
dućan

கடை

kaṭai
dućan
kupovina

பொருள் வாங்குதல்

poruḷ vāṅkutal
kupovina
torba za kupovinu

ஷாப்பிங் பை

ṣāppiṅ pai
torba za kupovinu
korpa za kupovinu

ஷாப்பிங் கூடை

ṣāppiṅ kūṭai
korpa za kupovinu
kolica za kupovinu

ஷாப்பிங் வண்டி

ṣāppiṅ vaṇṭi
kolica za kupovinu
pazarenje

ஷாப்பிங் சுற்றுலா

ṣāppiṅ cuṟṟulā
pazarenje