Ordförråd

Lär dig adjektiv – gujarati

સફેદ
સફેદ દૃશ્ય
saphēda
saphēda dr̥śya
vit
det vita landskapet
જન્મતા
તાજેતરમાં જન્મેલી બાળક
janmatā
tājētaramāṁ janmēlī bāḷaka
nyfödd
ett nyfött baby
સ્વદેશી
સ્વદેશી ફળ
svadēśī
svadēśī phaḷa
inhemsk
inhemska frukter
સમલૈંગિક
બે સમલૈંગિક પુરુષો
samalaiṅgika
bē samalaiṅgika puruṣō
homosexuell
två homosexuella män
ઠંડી
ઠંડી પેય
ṭhaṇḍī
ṭhaṇḍī pēya
kall
den kalla drycken
નાનું
નાના અંકુરો
nānuṁ
nānā aṅkurō
pytteliten
pyttesmå skott
નાબાળિક
નાબાળિક કન્યા
nābāḷika
nābāḷika kan‘yā
underårig
en underårig flicka
આયરિશ
આયરિશ કિનારો
āyariśa
āyariśa kinārō
irländsk
den irländska kusten
અવિવાહિત
અવિવાહિત પુરુષ
avivaahit
avivaahit purush
ogift
den ogifta mannen
અકાર્યક્ષમ
અકાર્યક્ષમ કારનો આરપાર
akāryakṣama
akāryakṣama kāranō ārapāra
onödig
den onödiga bilspegeln
સોનેરી
સોનેરી પગોડા
sōnērī
sōnērī pagōḍā
guldfärgad
den guldiga pagoden
અવિવાહિત
અવિવાહિત પુરુષ
avivāhita
avivāhita puruṣa
ogift
en ogift man