‫שיחון‬

he ‫ספורט‬   »   ta விளையாட்டு

‫49 [ארבעים ותשע]‬

‫ספורט‬

‫ספורט‬

49 [நாற்பத்தி ஒன்பது]

49 [Nāṟpatti oṉpatu]

விளையாட்டு

viḷaiyāṭṭu

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫את / ה עוסק / ת בספורט?‬ நீ உடற்பயிற்சி செய்வதுண்டா? நீ உடற்பயிற்சி செய்வதுண்டா? 1
n--uṭaṟp--i--i c-yvatuṇṭ-? nī uṭaṟpayiṟci ceyvatuṇṭā?
‫כן, אני מוכרח / ה להיות בתנועה.‬ ஆம்,எனக்கு உடற்பயிற்சி தேவை. ஆம்,எனக்கு உடற்பயிற்சி தேவை. 1
Ām--ṉa--u-u---p---ṟc--t---i. Ām,eṉakku uṭaṟpayiṟci tēvai.
‫כן, אני הולך / ת למכון כושר.‬ நான் ஒரு விளையாட்டு அரங்கு உறுப்பினர். நான் ஒரு விளையாட்டு அரங்கு உறுப்பினர். 1
Nā- -ru--iḷ---āṭṭu-a-a--u uṟupp-ṉar. Nāṉ oru viḷaiyāṭṭu araṅku uṟuppiṉar.
‫אנחנו משחקים כדורגל.‬ நாங்கள் கால்பந்து விளையாடுகிறோம். நாங்கள் கால்பந்து விளையாடுகிறோம். 1
Nā---- ---p-n-u v------ṭ---ṟ--. Nāṅkaḷ kālpantu viḷaiyāṭukiṟōm.
‫אנחנו שוחים לפעמים.‬ நாங்கள் சில சமயம் நீந்துவோம். நாங்கள் சில சமயம் நீந்துவோம். 1
Nā-k-- -ila ca-ay-m----tuv-m. Nāṅkaḷ cila camayam nīntuvōm.
‫או אנחנו רוכבים על אופניים.‬ அல்லது சைக்கிளிங்க் செய்வோம். அல்லது சைக்கிளிங்க் செய்வோம். 1
Al--t- ---kk--iṅk-cey---. Allatu caikkiḷiṅk ceyvōm.
‫בעיר שלנו יש אצטדיון כדורגל.‬ எங்கள் நகரில் ஒரு கால்பந்து மைதானம் உள்ளது. எங்கள் நகரில் ஒரு கால்பந்து மைதானம் உள்ளது. 1
Eṅ--ḷ---kari- oru-k----n-u m---ā--m-u-ḷ-t-. Eṅkaḷ nakaril oru kālpantu maitāṉam uḷḷatu.
‫יש גם בריכת שחייה וסאונה.‬ மேலும் நீராவிக்குளியலறையுடன் ஒரு நீச்சல்குளம் உள்ளது. மேலும் நீராவிக்குளியலறையுடன் ஒரு நீச்சல்குளம் உள்ளது. 1
Mē--m----āvik-----al--aiy--aṉ-or----cc-lkuḷam-uḷ---u. Mēlum nīrāvikkuḷiyalaṟaiyuṭaṉ oru nīccalkuḷam uḷḷatu.
‫ויש גם מגרש גולף.‬ மேலும் ஒரு கால்ஃப் மைதானமும் உள்ளது. மேலும் ஒரு கால்ஃப் மைதானமும் உள்ளது. 1
M--um-o-- kālḥp mai--------u---tu. Mēlum oru kālḥp maitāṉamum uḷḷatu.
‫מה יש בטלוויזיה?‬ தொலைக்காட்சியில் என்ன இருக்கிறது? தொலைக்காட்சியில் என்ன இருக்கிறது? 1
To-ai-kāṭ-iy-l-eṉṉa--r-k--ṟatu? Tolaikkāṭciyil eṉṉa irukkiṟatu?
‫כרגע משודר משחק כדורגל.‬ ஒரு கால்பந்தாட்ட பந்தயம் நடந்து கொண்டிருக்கிறது. ஒரு கால்பந்தாட்ட பந்தயம் நடந்து கொண்டிருக்கிறது. 1
O-u k--pa---ṭ-a-p--ta--m -a----u-ko-ṭ-r---i-a--. Oru kālpantāṭṭa pantayam naṭantu koṇṭirukkiṟatu.
‫נבחרת גרמניה משחקת נגד נבחרת בריטניה.‬ ஒரு ஜெர்மன் அணி ஆங்கில அணிக்கு எதிராக ஆடிக்கொண்டு இருக்கிறது. ஒரு ஜெர்மன் அணி ஆங்கில அணிக்கு எதிராக ஆடிக்கொண்டு இருக்கிறது. 1
O-- ---ma- ----āṅ-il- aṇ--k- e-irāk- āṭ--koṇ-u--ruk--ṟ-tu. Oru jermaṉ aṇi āṅkila aṇikku etirāka āṭikkoṇṭu irukkiṟatu.
‫מי מנצח?‬ யார் ஜெயித்துக்கொண்டு இருக்கிறார்கள்? யார் ஜெயித்துக்கொண்டு இருக்கிறார்கள்? 1
Y-r-je----u---ṇ-- i---kiṟ-rka-? Yār jeyittukkoṇṭu irukkiṟārkaḷ?
‫אין לי מושג.‬ தெரியாது. தெரியாது. 1
T--i-āt-. Teriyātu.
‫כרגע תיקו.‬ இச்சமயம் இரு அணியும் சரிசமமாக இருக்கிறார்கள். இச்சமயம் இரு அணியும் சரிசமமாக இருக்கிறார்கள். 1
I---m--a- ir-----yum--a--camam-k--i-u-k-ṟārk--. Iccamayam iru aṇiyum caricamamāka irukkiṟārkaḷ.
‫השופט בלגי.‬ நடுவர் பெல்ஜியத்திலிருந்து வந்தவர். நடுவர் பெல்ஜியத்திலிருந்து வந்தவர். 1
N-ṭ-va- pe-ji-----l-ru-tu ---t----. Naṭuvar peljiyattiliruntu vantavar.
‫יש בעיטת פנדל.‬ இதோ ஓர் அபராதம். இதோ ஓர் அபராதம். 1
Itō-ōr --a-ā---. Itō ōr aparātam.
‫שער! אחת אפס!‬ கோல்! ஒன்று-பூஜ்ஜியம் கோல்! ஒன்று-பூஜ்ஜியம் 1
K-l- Oṉ-----jj--am Kōl! Oṉṟu-pūjjiyam

‫רק מילים חזקות שורדות!‬

‫מילים נדירות משתנות בתדירות גבוהה יותר מזו של מילים שמשתמשים בהן הרבה.‬ ‫דבר שיכול להיות קשור בחוקי האבולוציה.‬ ‫גנים שכיחים משתנים פחות במהלך הזמן.‬ ‫הם יציבים יותר בצורתם.‬ ‫וכנראה שאותו דבר חל על מילים!‬ ‫בדקו פעלים בשפה האנגלית במסגרת מחקר אחד.‬ ‫ולשם כך השוו החוקרים בין צורות חדשות וישנות של פעלים שונים.‬ ‫באנגלית, עשרת הפעלים השכיחים ביותר הם לא-סדירים.‬ ‫רוב הפעלים האחרים הם סדירים.‬ ‫בימי הביניים היו רוב הפעלים לא-סדירים.‬ ‫ורוב הפעלים הלא-סדירים נהפכו מאז לפעלים סדירים.‬ ‫בעוד כ-300 שנה כמעט ולא יהיו פעלים לא-סדירים בשפה האנגלית.‬ ‫מחקרים אחרים גם מראים, ששפות נבחרות בדיוק כמו גנים.‬ ‫חוקרים השוו בין מילים שכיחות משפות שונות.‬ ‫במהלך המחקר, הם בחרו מילים דומות אחת לשנייה ועם אותה משמעות.‬ ‫דוגמא לכך היא למשל המילה water, Wasser, vatten .‬ ‫למילים אלה יש את אותו השורש, ולכן הן דומות אחת לשנייה.‬ ‫בגלל שהן מילים חשובות אז משתמשים בהן לעתים קרובות בכל השפות.‬ ‫הן יכלו לשמור על הצורה שלהן - והן דומות אחת לשנייה עד היום.‬ ‫מילים חשובות פחות משתנות מהר יותר.‬ ‫הן מוחלפות במילים אחרות.‬ ‫דרך כך, מילים נדירות בשפות שונות הן שונות אחת מהשנייה.‬ ‫עוד לא ממש מובן למה מילים נדירות משתנות.‬ ‫ייתכן שמשתמשים בהן או מבטאים אותן בצורה לא נכונה.‬ ‫הסיבה לכך היא שהדוברים לא ממש מכירים אותן.‬ ‫אבל יכול להיות שמילים חשובות חייבות להישאר כמות שהן.‬ ‫כי רק אז יכולים כולם להבין אותן בצורה נכונה.‬ ‫כי מילים הן שם בכדי שיבינו אותן...‬