‫שיחון‬

he ‫עבר 4‬   »   ta இறந்த காலம் 4

‫84 [שמונים וארבע]‬

‫עבר 4‬

‫עבר 4‬

84 [எண்பத்து நான்கு]

84 [Eṇpattu nāṉku]

இறந்த காலம் 4

[iṟanta kālam 4]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫לקרוא‬ படித்தல் படித்தல் 1
p--ittal paṭittal
‫אני קראתי.‬ நான் படித்தேன். நான் படித்தேன். 1
nā--pa---t--. nāṉ paṭittēṉ.
‫קראתי את כל הרומן.‬ நான் முழு நாவலையும் படித்தேன். நான் முழு நாவலையும் படித்தேன். 1
Nā--mu-- nā-a---yum --ṭitt--. Nāṉ muḻu nāvalaiyum paṭittēṉ.
‫להבין‬ புரிதல் புரிதல் 1
Pu--tal Purital
‫אני הבנתי.‬ எனக்குப் புரிந்தது. எனக்குப் புரிந்தது. 1
eṉa-k---puri-t---. eṉakkup purintatu.
‫הבנתי את כל הטקסט.‬ எனக்கு முழு பாடமும் புரிந்தது. எனக்கு முழு பாடமும் புரிந்தது. 1
Eṉa----mu----āṭ-m-- pur-n-atu. Eṉakku muḻu pāṭamum purintatu.
‫לענות‬ பதில் சொல்வது பதில் சொல்வது 1
P--------vatu Patil colvatu
‫אני עניתי.‬ நான் பதில் சொன்னேன். நான் பதில் சொன்னேன். 1
n---p---- --ṉṉ--. nāṉ patil coṉṉēṉ.
‫עניתי על כל השאלות.‬ நான் எல்லா கேள்விகளுக்கும் பதில் சொன்னேன். நான் எல்லா கேள்விகளுக்கும் பதில் சொன்னேன். 1
N-ṉ e--ā---ḷvi-aḷukku- pati---oṉṉēṉ. Nāṉ ellā kēḷvikaḷukkum patil coṉṉēṉ.
‫אני יודע / ת – אני ידעתי.‬ எனக்கு அது தெரியும்—எனக்கு அது தெரிந்தது. எனக்கு அது தெரியும்—எனக்கு அது தெரிந்தது. 1
Eṉa-k--atu-t-r-yum—--a-ku---- ter--t---. Eṉakku atu teriyum—eṉakku atu terintatu.
‫אני כותב / ת – אני כתבתי.‬ நான் அதை எழுதுகிறேன்—நான் அதை எழுதினேன். நான் அதை எழுதுகிறேன்—நான் அதை எழுதினேன். 1
Nāṉ at------tu-i-ēṉ—-āṉ ---i eḻ--iṉ--. Nāṉ atai eḻutukiṟēṉ—nāṉ atai eḻutiṉēṉ.
‫אני שומע / ת – אני שמעתי.‬ எனக்கு அது கேட்கிறது—எனக்கு அது கேட்டது. எனக்கு அது கேட்கிறது—எனக்கு அது கேட்டது. 1
Eṉ--k--at- -------t--e--k-- -t- kēṭṭat-. Eṉakku atu kēṭkiṟatu—eṉakku atu kēṭṭatu.
‫אני אוסף / ת – אני אספתי.‬ எனக்கு அது கிடைக்கும் - எனக்கு அது கிடைத்தது. எனக்கு அது கிடைக்கும் - எனக்கு அது கிடைத்தது. 1
E--kk----u ki--i-k-m - e---k--------ṭ-------. Eṉakku atu kiṭaikkum - eṉakku atu kiṭaittatu.
‫אני מביא / ה – אני הבאתי.‬ நான் அதைக் கொண்டு வருகிறேன் - நான் அதைக் கொண்டு வந்தேன். நான் அதைக் கொண்டு வருகிறேன் - நான் அதைக் கொண்டு வந்தேன். 1
N-ṉ ---i--koṇṭ- v--u-iṟ-ṉ---n-ṉ-ataik-k--ṭu----t-ṉ. Nāṉ ataik koṇṭu varukiṟēṉ - nāṉ ataik koṇṭu vantēṉ.
‫אני קונה – אני קניתי.‬ நான் அதை வாங்குகிறேன்--நான் அதை வாங்கினேன். நான் அதை வாங்குகிறேன்--நான் அதை வாங்கினேன். 1
Nā----a- -ā-k----ē----āṉ---a--v----ṉēṉ. Nāṉ atai vāṅkukiṟēṉ--nāṉ atai vāṅkiṉēṉ.
‫אני מצפה לזה – ציפיתי לזה.‬ நான் அதை எதிர்பார்க்கிறேன் - நான் அதை எதிர்பார்த்தேன். நான் அதை எதிர்பார்க்கிறேன் - நான் அதை எதிர்பார்த்தேன். 1
N-ṉ-at-i-e-i--ā----ṟ-ṉ-- n-ṉ a--i----rpā-t-ē-. Nāṉ atai etirpārkkiṟēṉ - nāṉ atai etirpārttēṉ.
‫אני מסביר / ה את זה – הסברתי את זה.‬ நான் அதை விளக்கிச் சொல்கிறேன்- - நான் அதை விளக்கிச் சொன்னேன். நான் அதை விளக்கிச் சொல்கிறேன்- - நான் அதை விளக்கிச் சொன்னேன். 1
N-----a- viḷak-ic--olk--ē-- --n-- at---v----k-- coṉṉēṉ. Nāṉ atai viḷakkic colkiṟēṉ- - nāṉ atai viḷakkic coṉṉēṉ.
‫אני מכיר / ה את זה – הכרתי את זה.‬ எனக்கு அது தெரியும்-எனக்கு அது முன்பே தெரியும். எனக்கு அது தெரியும்-எனக்கு அது முன்பே தெரியும். 1
Eṉ-k-u atu -er-yum-eṉ--ku a-- -uṉ-ē ---iyu-. Eṉakku atu teriyum-eṉakku atu muṉpē teriyum.

‫מילים שליליות לא מתורגמות לשפת האם‬

‫בזמן הקריאה מתרגמים רב-לשוניים באופן תת-הכרתי לשפת האם שלהם.‬ ‫זה קורה באופן אוטומטי לחלוטין, אז הקוראים לא שמים לזה לב.‬ ‫אפשר להגיד שמוחנו עובד כמו מתרגם סימולטני.‬ ‫אבל הוא לא מתרגם הכל!‬ ‫מחקר הראה שבמוחנו יש פילטר מובנה.‬ ‫הפילטר הזה מחליט על מה צריך לתרגם ומה לא.‬ ‫ונראה שהוא פשוט מתעלם ממילים מסוימות.‬ ‫מילים שליליות לא מתורגמות לשפת האם.‬ ‫חוקרים בחרו במשתתפים סיניים בשביל הניסוי שלהם.‬ ‫כל המשתתפים דברו אנגלית בתור שפה שנייה.‬ ‫המשתתפים היו צריכים לדרג מספר מילים אנגליות.‬ ‫למילים היו תכנים רגשיים שונים.‬ ‫היו שם מונחים חיוביים, שליליים ונייטרלים.‬ ‫בזמן שהם קראו את המילים, נמדדה גם פעילות מוחם.‬ ‫זאת אומרת, החוקרים מדדו את פעילות המוח החשמלית.‬ ‫וכך הם יכלו לזהות איך המוח עבד.‬ ‫בזמן תרגום המילים מיוצרים איתותים מסוימים.‬ ‫הם מראים שהמוח פעיל.‬ ‫אך במילים השליליות נא נצפתה פעילות זו במוחם של המשתתפים.‬ ‫רק המונחים החיוביים או הנייטרלים תורגמו.‬ ‫חוקרים עדיין לא יודעים למה זה כך.‬ ‫באופן תיאורטי אמור מוחנו לעבד את כל המילים בצורה זהה.‬ ‫אבל יכול להיות שהפילטר בודק במהירות כל מילה שנכנסת.‬ ‫נעשה עיבוד למילה כבר בזמן שקוראים אותה בשפה השנייה.‬ ‫כשהמילה שלילית, נחסמת הגישה לזכרון.‬ ‫וכך לא יכול מוחנו להגיע למילה המתאימה בשפת האם.‬ ‫אנשים יכולים להגיב בצורה מאוד רגישה למילים.‬ ‫אולי רוצה מוחנו להגן עלינו מהלם רגשי...‬