‫שיחון‬

he ‫במסעדה 4‬   »   ta உணவகத்தில் 4

‫32 [שלושים ושתיים]‬

‫במסעדה 4‬

‫במסעדה 4‬

32 [முப்பத்தி இரண்டு]

32 [Muppatti iraṇṭu]

உணவகத்தில் 4

[uṇavakattil 4]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫פעם אחת צ’יפס עם קטשופ בבקשה.‬ எனக்கு கெட்சப்புடன் சிறிது வறுவல் வேண்டும். எனக்கு கெட்சப்புடன் சிறிது வறுவல் வேண்டும். 1
eṉa-ku k----ppu--- c-ṟit- v------ -ēṇ-u-. eṉakku keṭcappuṭaṉ ciṟitu vaṟuval vēṇṭum.
‫ופעמיים צ’יפס עם מיונז בבקשה.‬ மற்றும் இரண்டு, மெயனேஸ் உடன். மற்றும் இரண்டு, மெயனேஸ் உடன். 1
Maṟ--- i---ṭ-,----a----u-aṉ. Maṟṟum iraṇṭu, meyaṉēs uṭaṉ.
‫ושלוש פעמים נקניקיות מטוגנות עם חרדל בבקשה.‬ மற்றும் மூன்று சாஸேஜ்கள் கடுகு ஸாஸ் உடன். மற்றும் மூன்று சாஸேஜ்கள் கடுகு ஸாஸ் உடன். 1
M-ṟṟ-----ṉṟ- c-sējk---k--u-u-s-s-uṭaṉ. Maṟṟum mūṉṟu cāsējkaḷ kaṭuku sās uṭaṉ.
‫אילו ירקות יש לכם?‬ உங்களிடம் என்ன கறிகாய் இருக்கிறது? உங்களிடம் என்ன கறிகாய் இருக்கிறது? 1
Uṅk--iṭa--e-ṉ--k----ā- i----iṟatu? Uṅkaḷiṭam eṉṉa kaṟikāy irukkiṟatu?
‫יש לכם שעועית?‬ உங்களிடம் பீன்ஸ் இருக்கிறதா? உங்களிடம் பீன்ஸ் இருக்கிறதா? 1
U-k-ḷiṭ-m-pīṉ- -r-k--ṟa--? Uṅkaḷiṭam pīṉs irukkiṟatā?
‫יש לכם כרובית?‬ உங்களிடம் காலிஃப்ளவர் இருக்கிறதா? உங்களிடம் காலிஃப்ளவர் இருக்கிறதா? 1
Uṅka------kā-iḥ--a-a- ------ṟ-t-? Uṅkaḷiṭam kāliḥpḷavar irukkiṟatā?
‫אני אוהב / ת תירס.‬ எனக்கு மக்காச்சோளம் சாப்பிடப் பிடிக்கும். எனக்கு மக்காச்சோளம் சாப்பிடப் பிடிக்கும். 1
Eṉ-kk--m----c-ōḷa- cā--------iṭi----. Eṉakku makkāccōḷam cāppiṭap piṭikkum.
‫אני אוהב / ת מלפפונים.‬ எனக்கு வெள்ளிரிக்காய் சாப்பிடப் பிடிக்கும். எனக்கு வெள்ளிரிக்காய் சாப்பிடப் பிடிக்கும். 1
Eṉak---v-ḷḷ-ri-k-- c--p---- p---kku-. Eṉakku veḷḷirikkāy cāppiṭap piṭikkum.
‫אני אוהב / ת עגבניות.‬ எனக்கு தக்காளி சாப்பிடப் பிடிக்கும். எனக்கு தக்காளி சாப்பிடப் பிடிக்கும். 1
E-akku tak--ḷi cā-p--ap-piṭikku-. Eṉakku takkāḷi cāppiṭap piṭikkum.
‫את / ה אוהב / ת כרישה?‬ உஙகளுக்கு லெளக் கீரை சாப்பிடப் பிடிக்குமா? உஙகளுக்கு லெளக் கீரை சாப்பிடப் பிடிக்குமா? 1
U-a--ḷuk-u l--a---ī----c----ṭap--iṭi-k--ā? Uṅakaḷukku leḷak kīrai cāppiṭap piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת כרוב כבוש?‬ உஙகளுக்கு ஸவர் கிரௌட் தழை சாப்பிடப் பிடிக்குமா ? உஙகளுக்கு ஸவர் கிரௌட் தழை சாப்பிடப் பிடிக்குமா ? 1
Uṅ-k-ḷ---u-sa-a--ki--u------i-cā--i-ap--iṭik-u-ā? Uṅakaḷukku savar kirauṭ taḻai cāppiṭap piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת עדשים?‬ உஙகளுக்கு பருப்பு சாப்பிடப் பிடிக்குமா? உஙகளுக்கு பருப்பு சாப்பிடப் பிடிக்குமா? 1
Uṅ---ḷu--u-p-r---u --pp--a- pi-ik-um-? Uṅakaḷukku paruppu cāppiṭap piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת גזר?‬ உனக்கு காரட் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? உனக்கு காரட் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? 1
U----u-kā--ṭ---p---ap-pi-------? Uṉakku kāraṭ cāppiṭap piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת ברוקולי?‬ உனக்கு ப்ராக்கோலியும் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? உனக்கு ப்ராக்கோலியும் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? 1
U--k-- prā----i--- c-pp-ṭ---p-ṭi--umā? Uṉakku prākkōliyum cāppiṭap piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת פלפל?‬ உனக்கு காப்ஸிகம் வகைகளும் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? உனக்கு காப்ஸிகம் வகைகளும் சாப்பிடப் பிடிக்குமா? 1
U--k---k-p-i--- va-ai-aḷ-- cāpp-ṭ-p -i----u-ā? Uṉakku kāpsikam vakaikaḷum cāppiṭap piṭikkumā?
‫אני לא אוהב / ת בצל.‬ எனக்கு வெங்காயம் பிடிக்காது. எனக்கு வெங்காயம் பிடிக்காது. 1
E----u-ve--ā-a-----ik-ātu. Eṉakku veṅkāyam piṭikkātu.
‫אני לא אוהב / ת זיתים.‬ எனக்கு ஆலிவ்ஸ் பிடிக்காது. எனக்கு ஆலிவ்ஸ் பிடிக்காது. 1
Eṉa--- āli---piṭi----u. Eṉakku ālivs piṭikkātu.
‫אני לא אוהב / ת פטריות.‬ எனக்கு மஷ்ரூம்ஸ் பிடிக்காது. எனக்கு மஷ்ரூம்ஸ் பிடிக்காது. 1
E-akku----r-m- pi----ā-u. Eṉakku maṣrūms piṭikkātu.

‫שפות טונאליות‬

‫רוב השפות המדוברות בעולם הן שפות טונאליות.‬ ‫בשפות טונאליות משחק גובה הצליל תפקיד מכריע.‬ ‫הוא קובע איזו משמעות יש למילים או להברות.‬ ‫בזה שייך גובה הצליל כמעט למילה.‬ ‫רוב השפות האסייתיות הן שפות טונאליות.‬ ‫להן שייכות למשל השפה הסינית, התאילנדית והוייטנאמית.‬ ‫גם באפריקה יש שפות טונאליות שונות.‬ ‫הרבה שפות מקומיות באמריקה הן גם שפות טונאליות.‬ ‫שפות הודו-גרמאניות מכילות לרוב רק יסודות טונאליים.‬ ‫זה תקף למשל לשפה השוודית והסרבית.‬ ‫מספר גבהי הצללים משתנה משפה לשפה.‬ ‫בסינית מבדילים רק בין ארבעה צללים שונים.‬ ‫להברה מא יכולים להיות ארבע משמעויות שונות.‬ ‫אלה הן אימא, קנבוס, סוס ו- לקלל. ‫מה שמעניין הוא ששפות טונאליות גם משפיעות על השמיעה שלנו.‬ ‫מחקרים המתעסקים בשמיעה המוחלטת הראו את זה.‬ ‫השמיעה המוחלטת היא היכולת לקבוע במדויק את הצלילים שנשמעו.‬ ‫באירופה ובצפון אמריקה אין הרבה שמיעה מוחלטת.‬ ‫לפחות מ-1 מ-10000 אנשים יש את זה.‬ ‫אצל דוברי סינית כשפת אם זה אחרת.‬ ‫כאן מספר האנשים בעלי היכולת המיוחדת הזו הוא כפול 9.‬ ‫בתור ילדים היה לכולנו שמיעה מוחלטת.‬ ‫היינו צריכים אותה בכדי ללמוד איך מדברים נכון.‬ ‫לצערנו היכולת הזו נעלמת שוב אצל רוב האנשים.‬ ‫גובה הצלילים הוא כמובן גם חשוב במוזיקה.‬ ‫זה תקף במיוחד לגבי תרבויות המשתמשות בשפה טונאלית.‬ ‫הם צריכים לדבוק במילודיה בצורה מאוד מדויקת.‬ ‫אחרת נהיה שירם היפה לשירה חסרת היגיון!‬